Tagliatelle med smörstekta ädelostchampinoner
- 2 äggulor
- 230 g riven mozarella (helst köpt riven mozarella - men är medveten det finns potatisstärkelse i den färdiga, men har inte testat den andra varianten än, ska testa längre fram).
Smält osten i en kastrull på låg värme så den smälter ihop. Rör om hela tiden tills det blir en stor, jämn klump. Tillsätt äggulorna och ta bort kastrullen från plattan och arbeta in äggulorna i degen så den blir jämn och fin. Fördela degen till en lång korv och lägg på mitten av ett bakugnspapper. Lägg plastfolie över och kavla ut degen till ca 2 mm. Ta bort plasen och låt stå en stund så den stelnar till, innan du skär långa längder av degen. Ta varje del och lägg på ett galler så de får torka i ca 5 timmar. Sedan kokar du upp saltvatten och låter pastan koka i 1 minut, sedan upp och häll ut vattnet och rör i rikligt med smör.
Detta behövs (såsen) - 2 pers
- 50 g champinjoner
- Färsk persilja
- ca 50 g ädelost
- Smör eller olja
- Salt
- Vitpeppar
Hacka champinjonerna i småbitar. Stek i smör på relativt hög värme så de blir ordentligt stekta (och vattnet går ut). Häll i mer smör och ädelost och låt det smälta med svampen. Salta och peppra, och tillsätt persiljan precis innan servering. Hur enkelt som helst, och perfekt till taglitellen!
gott