Tagliatelle med smörstekta ädelostchampinoner

Alltså, jag har nog kommit till himlen och vänt! Jag saknar så att kunna äta spagetti, ända sedan jag började med LCHF. Jag tycker gräsnudlarna är ok så länge de får puttra i sås, men det är inte samma konstistens - det går ej komma ifrån. Sprang över ett recept hos Åsa på 56kilo.se därav hon nämner en ostpasta som endast har två ingredienser - hur fantastiskt är inte det, och att det sedan är ost och äggula kan knappt bli bättre för oss som vill äta ren mat. Så här kommer receptet, och även en sås som ni kan servera till.
 
Detta behövs till pastan ( pastan kräver att den görs ca 5 h innan då den ska torka) - 2 pers
  • 2 äggulor
  • 230 g riven mozarella (helst köpt riven mozarella - men är medveten det finns potatisstärkelse i den färdiga, men har inte testat den andra varianten än, ska testa längre fram).
Gör så här
Smält osten i en kastrull på låg värme så den smälter ihop. Rör om hela tiden tills det blir en stor, jämn klump. Tillsätt äggulorna och ta bort kastrullen från plattan och arbeta in äggulorna i degen så den blir jämn och fin. Fördela degen till en lång korv och lägg på mitten av ett bakugnspapper. Lägg plastfolie över och kavla ut degen till ca 2 mm. Ta bort plasen och låt stå en stund så den stelnar till, innan du skär långa längder av degen. Ta varje del och lägg på ett galler så de får torka i ca 5 timmar. Sedan kokar du upp saltvatten och låter pastan koka i 1 minut, sedan upp och häll ut vattnet och rör i rikligt med smör. 
 

Detta behövs (såsen) - 2 pers
  • 50 g champinjoner
  • Färsk persilja
  • ca 50 g ädelost
  • Smör eller olja
  • Salt
  • Vitpeppar
Gör så här
Hacka champinjonerna i småbitar. Stek i smör på relativt hög värme så de blir ordentligt stekta (och vattnet går ut). Häll i mer smör och ädelost och låt det smälta med svampen. Salta och peppra, och tillsätt persiljan precis innan servering. Hur enkelt som helst, och perfekt till taglitellen!
 
Foto: Tant Vera

 
 
 
 
clean eating - lchf - lchf recept - lchf vegetariskt - lchfrecept - lchftagliatelle - lchfvego - ostpasta
Anneli

Mmmm... Låter supergott!! :D

Svar: Tror du kan gills det trots ägg, då det inte ger någon äggsmak Anneli ✨
Tant Vera

a n n i k a

Gott!

Anneli

Ja, jag ska nog våga mig på att prova det nån gång när inspiration och ork infinner sig samtidigt! :D

Tack för kommentaren på min blogg! Så här svarade jag:
"Hej Vera! :o)
Smaken är som baken... Jag gillar lakrits - men inte för ofta! Och inte ihop med vad som helst... Pukkas lite mer "vanliga" örttéer är inte bland mina favoriter heller, men det här mer kryddiga gillade jag!
Jag gillar variation, vilket förklarar varför jag alltid har haft många olika téer på G samtidigt! :o)
Bekymret kom när jag fattade hur äckligt det är med icke-ekologiska téer... då fanns det inte så mycket att välja på längre. :o( Men det kommer mer och mer ekologiskt som tur är!!

När jag åt Vegetarisk LCHF hade jag också grädde i mitt té, men jag vande mig av med det... Kaffe har jag däremot gärna grädde i om det finns"!