Annicas pizzabotten

Denna pizzabotten har spridits i sociala LCHF-medier och har verkligen blivit ett hett ämne och jag är beredd att hålla med - det här är det närmaste du kan komma en riktig pizzabotten. Den innehåller en del mandelmjöl, så den är ett mer iberalt recept -  men jag kommer lätt unna mig denna emellanåt. 
 
Annicas pizzabotten [3-4 pers]
 
Detta behövs: 
2 ägg
1 dl creme fraiche*
1 msk vatten
1 msk fiberhusk
2 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
 
*ekologiska ingredienser

Gör så här: Sätt på ugnen på 180 grader. Vispa ihop ägg, creme fraiche och vatten. Tillsätt de övriga ingtedienserna innan du drar ut det över den bakplåtstäckta plåten med en en slickepott eller sked tills smeten är ca 4-5 mm hög. Sätt in i ugnen i 10 minuter tills den fått färg. Ta ut botten och höj till 250 grader. Toppa pizzan med valfria ingredienser och sedan så sätter du in dn igen i ca 10 minuter. 
 
(Jag toppade med tomatsås, champinjoner, paprika, zucchini, mozarella, torkad oregano och riven ost. Jag gjorde även en olja med färsk basilika, vitlök, salt och peppar som jag droppade rikligt över hela pizzan).
annikas pizzabotten - glutenfritt - lakto ovo - lchf pizza - lchfvego - vegetarisk pizza - vegetariskt