Misslyckad tagliatelle blev goda gnocchi

Ibland behöver vi mislyckas för att hitta nya upplevelser, så även när det kommer till mat. Jag skulle laga den goda ostpastan (tagliatelle) men eftersom jag inte hade tillräckligt med bakplåtspapper så gick allt åt skogen eftersom smeten fastnade och allt blev en riktig röra. Så jag fick helt enkelt tänka om, och gjorde istället små bollar som blev snarlika gnocchi istället fast utan potatis. Jag lät dem torka ca 5 timmar precis som tagliatellen. Sedan kokade jag dem i vatten i ca 5 minuter, tills de flöt upp till ytan. Då hällde jag av vattnet och lade dem i smält smör (bra om man har en stor kastrull så de inte ligger för nära varandra) och sedan saltade och pepparade jag och serverade tillsammans med makens fantastiska färssås.
 
Tips: Låt dem vara några minuter innan servering så de stelnar lite. 
 
 

Foto: Tant Vera

lchfgnocchi - lchfpasta - lchfspagetti