Gyllene guldmjölk

Har länge tänkt testa guldmjölk (golden milk), men inte kommit till skott förrän nu. Var och köpte ekologisk gurkmeja och ingefära på hälsokosten under dagen och fick ekologisk cayenne på köpet (varnade för att den var stark) som jag tänkte ha i min guldmjölk. Guldmjölken påminner lite som ett kryddigt chaite. Guldmjölk sägs vara renande, bra för huden (hudbesvär), är lugnande och ger bra sömn, bra mot ledvärk (smörjer lederna), förhindrar torra slemhinnor, detox för levern. Förebygger även cancer, diabetes och hjärtattack. 
 
Du kan variera guldmjölken på olika sätt, men grundpastan innehåller:
 
0.5 dl gurkmeja*
0,5 dl ingfära*
1 tsk svartpeppar*
2 dl vatten
 
* ekologiska ingredienser
 
Gör så här: Blanda i alla torra ingredienser i en kastrull och rör i 2 dl vatten. Rör om på medelvarm värme tills det börjar bli en tjockare pasta av smeten, ca 8-10 minuter. Ta av från spisen och låt svalna. Förvara i kylskåp (håller ca 1-2 veckor). 
 
Så här gör du guldmjölken: Ta valfri osötad mjölk (gärna kokos, mandel eller annan mjölk som ej är animalisk) och värm upp långsamt. Lägg i 1/2-1 tsk guldpasta i tillsammans med 1-2 tsk kokosfett (eller ghee). Tillsätt valfria kryddor som vaniljpulver (eller flytande vaniljextrakt), kanel, caynennepeppar, nymald kardemumma med mera. Servera och njut.
 
Foto: Tant Vera

ayurvediskt - clean eating - golden milk - guldmjölk - hälsa
Anneli

Ja, det är faktiskt förvånande gott! Jag brukar allt som oftast ha kardemumma i min Guldmjölk! Supergott! :D

Amanda

Låter som någon form av mirakelmedicin! Men måste klart testa! :)

Clara

Vad kul att hitta din blogg! Fortsätt att leverera dregelvärdiga inlägg!