Falsk gulaschsoppa med kålrot
Idag har det varit en riktig blåsig dag - vad passar inte bättre än en mustig och varm soppa? Min mamma lärde mig detta recept för länge sedan, som jag nu gjort om till vegetariskt och lchfvänligt. Varför den kallas falsk gulaschsoppa är antagligen för att man använder färs istället för bitar, och att den går snabbare att göra? Denna soppa får man inte snåla på fettet eftersom quornet är så fettsnålt i sig.
/Vera
Detta behövs (2 pers)
- 300 gram quorn
- 1/2 liten kålrot*
- 1 paket krossade tomater*
- 1/2 tsk Louisanasås (starkt)
- 2-3 pressade vitlökar*
- 1 msk paprikapulver
- 7 dl vatten
- Rikligt med olja att steka i*
- Salt och svartpeppar*
- 50 gram smör*
* ekologiska ingredienser
Gör så här: Stek quornfärsen separat i rikligt med smör och olja. Tillsätt vitlök och kryddor. Skär kålroten i bitar och stek lite lätt i olja, i en större kastrull. Häll på vatten, salt, kryddor och krossade tomater och låt koka under lock tills de blivit mjuka. Tillsätt den stekata färsen och rör om och dra av plattan och låt stå och sjuda på värmen, så smakerna gifter sig ordentligt. Servera ex. med ostplättar och gärna extra smaksatt smör för att öka fetthalten.

Foto: Vera