Ljuvliga langos!
Jag börjar mer och mer att inse att det som är lättast att göra oftast är det godaste. Varför stå i flera timmar och laga mat som man sedan äter upp på några minuter? Som att kasta tiden rakt i sjön. Sedan äter jag gärna mat som är ordentligt gjord på resturang men då har någon annan fått göra det och dessutom fått betalt för det.
Nå, langos alá LCHF är bland det godaste jag ätit och det är ett så enkelt recept. Vad du väljer att toppa med är en smaksak men att pensla langosen med vitlöksolja och sedan bre ett lager creme fraiche, finhackad rödlök och riven ost (riv dina egen ost eftersom färdigriven ost innehåller potatisstärkelse) är en bra grund. Sedan kan bara fantasin sätta gränser! Men själv valde jag att toppa med stekta halloumibitar, avocado, finhackade tomater & gurka och färsk oregano. Det är dessutom ordentligt mättande - det räckte med en.

Detta behövs (3-4 pers)
Langos
- 4 ägg*
- 4 msk majonnäs
- 4 dl riven ost* (Jag valde Boxholms ekologiska)
Vitlöksolja
- 0.5 dl rapsolja*
- 2 pressade vitlökar*
- salt och peppar
* ekologiska ingredienser
Gör så här: Sätt på ugnen på 200 grader. Rör ihop ägg, majonnäs och riven ost i en smet, gärna med elvisp (men fungerar utan också). Lägg smeten på en plåt med bakplåtspapper, dela ut smeten i fyra stycken runda former. Sätt in i ugnen ca 10-12 minuter, tills "bröden" fått lite färg. Ta ut dem och låt svalna en stund, så de sjunker ihop lite. Vill ni så kan ni även fritera langosen i olja för att få den mer knaprig (dock blev det lite väl mycket fett så vi kommer hålla oss till att pensla med olja). Under tiden bröden var i ugnen så stekta jag hallomi och skar grönsaker så det blev snarlikt taccos fast på ett lite annorlunda sätt. Perfekt middag eller partymat.