Härligt krämig cremé bruleé
På nyår så hade min man tagit lotten att göra efterrätten om jag fixade fram ett recept på bruleén från jillsmat.se. Den var riktigt god och innehöll både få och rena ingredienser och var också väldigt enkel att göra. Vi tog bort sötströn, men det är givetvis en smaksak. Det blev succe!
Detta behövs (4 pers)
- 4 st äggula*
- 4 dl grädde*
- 4 krm vaniljpulver*
- 4 tsk valfri sötning (valfritt)
* ekologiska ingredienser
Gör så här: Ställ in ugnen på 180 grader och koka upp grädden tillsammans med vanilj och sötning. Vispa sedan ner den varma vaniljgrädden i äggulan -ta lite i taget. Häll upp i en ugnssäker form som du sedan ställer i en form med höga kanter som du fyller med vatten. Detta för att krämen ska bli krämig och god. Grädda i ugnen i 30 minuter. Serveras ljummen eller kall och gärna tillsammans med bär.

Mums! :)