Tjockpannkaka med glassig hallongrädde
När jag är riktig sugen på något brukar jag göra denna pannkaka med glassig hallongrädde då den dämpar mitt eventuella sötsug och jag blir mätt och belåten. En riktig höjdare och räddare i nöden skulle jag säga.
/Vera
Detta behövs (2 pers)
- 4 ägg*
- 50 g svenskt smör*
- 3 msk fiberhusk
- 1-2 sk vaniljpulver*
- Ev. lite vatten om smeten blir för tjock
Hallongrädde
- 1,5 dl grädde*
- 1 dl frysta hallon*
* ekologisk ingredienser
Gör så här: Smält smöret. Knäck äggen och lägg i en bunke och tillsätt vaniljpulver och fiberhusk och vispa hårt till en jämn smet. Häll i smöret och rör om låt stå 5-10 minuter. Använd stekpannan du smält smöret med och häll i smeten på låg värme. Låt den bli genomstekt innan du vänder på den.
Hallongrädden: Häll i grädde och frysta hallon i blendern och låt det gå en stund så grädden hinner tjockna. Servera genast!

Foto: Vera