Pizza med fajitakryddad quornfärs

Detta behövs (5-6 pers)
Deg
- 6 ägg*
- 3 tsk bikarbonat
- 2 msk fiberhusk
- 6 dl riven ost
Degen görs som ostplättsbrödet (men utan mjukost)
Tomatsås
- 1/2 dl rapsolja*
- 4 tomater*
- 3 st vitlök*
- salt & peppar
- torkad oreago*
- 1 tsk Louisana sås
Häll i oljan i en stekpanna och hacka tomaten i skivor. Lägg i tomaterna i den uppvärmda oljan och låt fräsa ihop till en röra. Tillsätt resterande av ingredienserna och smaka av.
Fyllning
- 300 g Quornfärs
- Spicemaster Fajitakrydda*
- Champinjoner
- 1 rödlök*
- 2 pkt mozarella*
- Riven Boxholmsost
* ekologiska ingredienser
Gör så här: Sätt på ugnen på 200 grader. Gör ostplättsbrödet och bred ut på en plåt. Sätt in i ugnen ca 5 minuter, och sedan ta ut plåten. Ta på tomatsås och den önskade fyllningen och riv sedan ost på pizzan. In med pizzan i ugnen ca 10 minuter. Låt gärna stå några minuter innan. Servera med bearnisesås (vi använde Biggans) och syrlig vitkålssallad.