Pizza med fajitakryddad quornfärs

 
Idag bjöd vi min väninna på söndagspizza och eftersom vi hade lite rester kvar så använde vi det vi hade hemma. Jag kryddade den överblivna quornfärsen från igår med Spicemaster fajitakrydda - sedan fick fantasin (eller det som fanns i kylskåpet) bestämma. 
 
Detta behövs (5-6 pers)
 
Deg
  • 6 ägg*
  • 3 tsk bikarbonat
  • 2 msk fiberhusk
  • 6 dl riven ost
Degen görs som ostplättsbrödet (men utan mjukost) 
 
Tomatsås
  • 1/2 dl rapsolja*
  • 4 tomater*
  • 3 st vitlök*
  • salt & peppar
  • torkad oreago*
  • 1 tsk Louisana sås
Häll i oljan i en stekpanna och hacka tomaten i skivor. Lägg i tomaterna i den uppvärmda oljan och låt fräsa ihop till en röra. Tillsätt  resterande av ingredienserna och smaka av. 
 
Fyllning
  • 300 g Quornfärs
  • Spicemaster Fajitakrydda*
  • Champinjoner
  • 1 rödlök*
  • 2 pkt mozarella*
  • Riven Boxholmsost
* ekologiska ingredienser
 
Gör så här: Sätt på ugnen på 200 grader. Gör ostplättsbrödet och bred ut på en plåt. Sätt in i ugnen ca 5 minuter, och sedan ta ut plåten. Ta på tomatsås och den önskade fyllningen och riv sedan ost på pizzan. In med pizzan i ugnen ca 10 minuter. Låt gärna stå några minuter innan. Servera med bearnisesås (vi använde Biggans) och syrlig vitkålssallad. 
 
 
 
glutenfritt - lchf pizza - quornfärs - restmat - sockerfri kryddmix - sockerfritt - vegetarisk pizza