Palak Paner Halloumi & smörigt blomkålsmos
Idag gjorde min make Palak Paner och jag gjorde blomkålsmos till denna favoriträtt! Passar perfekt för dig som gillar indiska smaker. Eftersom vi använder halloumi så tar inte heller rätten speciellt lång tid när man inte behöver tillaga själva osten. Halloumin är lite saltare i smaken, men det tycker vi bara gör det godare.
Du behöver (ca 4 pers)
Palak Paner Halloumi
- 500 g frusen hackad spenat (låt gärna rinna av ordentligt)
- 2 st gul lök*
- 4 msk olja*
- 3 st vitlöksklyftor*
- 5 cm färsk ingefära
- 2 st tomater*
- 1 tsk koriander (malen)
- 2 tsk garam masala
- 1 tsk spiskummin
- 0,5 tsk gurkmeja
- 0,5 tsk chilipulver
- 1 tsk salt
- 3 dl grädde*
- 2 pkt halloumi*
* ekologiska ingredienser
Gör så här: Tina spenaten och häll bort överflödigt vatten. Finhacka löken och fräs den i olja i ca 5 min på medelvärme. Riv ingefäran och vitlöken grovt och tillsätt detta i grytan och låt steka ytterligare 5 min. Hacka tomaterna och lägg i grytan och fräs 5 min till. Tillsätt sedan spenat och rör om. Ta i alla kryddor och låt koka i ca 5 min. Tillsätt grädden och rör om igen så grädden blandar sig. Skär halloumin under tiden i kuber och tillsätt i spenatröran. Låt stå på och puttra på eftervärmen.
Blomkålsmos ca 3 pers
- 500 g fryst blomkål* (färsk är bäst, men vi hade inte det)
- 50 gram smör*
- ca 1 dl grädde*
- Salt och vitpeppar*
* ekologiska ingredienser
Gör så här: Häll i grädde och smör i kastrullen och värm blomkålen där i (se upp så det ej kokar över). När blomkålen blivit mjuk så tar du bort den från plattan. Ta en mixer och mixa blomkålsröran och tillsätt kryddor. Smaka av. Servera med Palak paneer - en riktig favoritkombination!

Foto: Vera