Krämig spenatsoppa med ägghalvor

Vi har snöat in på soppor nu och det har säkert med att det börjar bli kallare och en värmande och mättande soppa aldrig är fel när kylan biter lite i kinderna. Denna soppa är både enkel och snabbt att laga!
 
Du behöver (4 pers)
  • 500 gr fryst spenat
  • 1 st gul lök*
  • 5 dl grädde*
  • 1 grönsaksbuljong*
  • 100 gr färskost*
  • Kokta ägg*
  • 100 g smör*
  • Salt och peppar
* Ekologiska ingredienser
 
Gör så här: Finahcka löken och stek den i rikligt med smör. Tillsätt den tinade och avrunna spenaten och stek tillsammans med löken. Tillsätt buljong, grädde och färskost och rör ihop. Koka upp och låt sjuda några minuter. Tillsätt kryddor efter smak.Servera med ägghalvor. 
 
Foto: Vera
ekologiskt - glutenfritt - lakto ovo - lchf soppa - recept - vegetariskt